Dessa är fördelarna med kreditlinor utan UC

Här i Sverige utgör kontokrediter för privatpersoner ett flexibelt alternativ för konsumenter som vill kunna låna pengar. Dessa krediter ger kredittagaren tillgång till en viss summa pengar som denne kan ta ut vid behov. Inom detta segment finns det en nisch som blir allt mer populär i form av kreditlinor utan UC. Fortsätt att läsa för att lära dig vilka fördelarna med dessa är!

4 fördelar med kreditlinor utan UC

Kreditlinor utan UC är kontokrediter där kreditgivaren inhämtar en kreditupplysning via en annan leverantör än upplysningscentralen (UC). Fördelarna med detta är:

  • Snabbare beviljande. En av de främsta fördelarna med att ansöka om en kontokredit hos en kreditgivare som använder ett alternativt kreditupplysningsföretag är det snabbare beviljande. Eftersom kreditgivaren inhämtar kreditupplysningen via en annan leverantör brukar beviljandet ske lite fortare. Denna snabbhet kan vara till fördel för personer som behöver omedelbar tillgång till pengar att låna.
  • Färre hinder vid tidigare kreditproblem. För personer som kan ha gjort ekonomiska snedsteg tidigare kan det vara fördelaktigt att ansöka om en kreditlina utan UC. Detta då de ekonomiska snedstegen registreras hos UC och kan göra det svårt att bli beviljad ett lån eller en kredit. Men när kreditupplysningen inhämtas via en annna leverantör kan dessa personer ofta få en andra chans. Därmed är dessa kontokrediter tillgängliga för ett bredare spektrum av kunder.
  • Bättre hantering av integritetsfrågan. I en tid då digital information är väldigt lättillgänglig är integriteten ett växande problem för många individer. Varje gång en kreditupplysning görs via UC registreras den i deras system. Flera upplysningar på kort tid kan därför påverka en persons kreditvärdighet. Därför kan integritetsfrågan ofta hanteras bättre när kreditupplysningarna inhämtas via andra leverantörer och inte har samma inverkan på kreditvärdigheten.
  • Diversifiering av kreditgivare. Ur ett strategiskt perspektiv kan det vara en god idé att diversifiera din användning av kreditgivare. Genom att inte enbart förlita sig på kreditinstitut som använder UC för kreditupplysningar kan du åstadkomma en sådan diversifiering. Genom att göra detta kan du sprida ut dina finansiella avtryck och potentiellt skydda dig mot de sårbarheter som kan vara förknippade med en enskild källa.